Betingelser for at generhverve
Det skal du vide inden opstart
Det “at generhverve” betyder, at du kan få din førerret igen dog på visse betingelser. Disse betingelser bygger på, hvilken type af betingning, din føreret har fået. Enten er denne frakendt betinget eller frakendt ubetinget. Se mere herunder:
Frakendt Betinget
Skulle det være sådan, at du har fået frakendt din førerret betinget, jamen så har du stadig dit kørekort i tre år, på betingelse af:
- Du selvfølgelig ikke begår en ny trafikforseelse, som kan resultere i en frakendelse. Hvis du gør det, så mister du dit kørekort.
- Du består en kontrollerende køreprøve, hvilket består af både teori- og praktiskprøve.
Ved Frakendt betinget førerret vil politiet vil indkalde dig til den kontrollerende køreprøve. Det vil fremgå af politiets afgørelse, hvornår der er frist for at have bestået den kontrollerende køreprøve.
Hvis din førerret er frakendt i forbindelse med spirituskørsel, skal du taget et ANT-Kursus (alkohol/narko/trafik), inden du kan generhverve din førerret.
Hos Fausing Trafikskole står vi altid klar til at hjælp af generhvervelse af kørekort til Kategori B (Almindelig bil).
Frakendt Ubetinget
Skulle det i stedet være sådan, at du er blevet frakendt din førerret ubetinget, så har du afleveret dit kørekort til politiet, og du kan derfor først få det igen, når frakendelsestiden er udløbet.
Dertil skal du også have bestået en kontrollerende køreprøve. Det vil sige både en teoretisk og praktisk prøve for at få dit kørekort igen.
Er det sådan, at du har været frakendt i tre år eller mere, så kan du kun generhverve dit kørekort til kategori B – altså et kørekort til almindelig bil.
Er det sådan, at du havde kørekort i flere kategorier, jamen så skal du til individuelle kontrollerende prøver i disse kategorier igen. Det vil sige, at du skal op til teoretisk og praktisk prøve i alle de kategorier, du ønsker at få igen.
Er den ubetingede frakendelse af kørekortet sket på grund af spirituskørsel, så skal du også gennemføre ANT- Kursus(alkohol/narko/trafik), og dette skal være bestået inden, du kan komme op til den kontrollerende køreprøve (teoriprøve og praktiskprøve).
Normalt vil det være sådan, at du modtager dit nye kørekort med posten inden for et par måneder, efter du har bestået dine kontrollerende prøver.
Du har fået kørselsforbud – hvad gør du så?
Er det sådan, at du har fået et kørselsforbud, skal du gennemføre det, der kaldes en særlig køreundervisning.
Her skal du igennem undervisning, som består af mindst 8 lektioner teori, (8*45 minutter) og mindst 8 lektioner (8*45 minutter) i skolevognen, så er der også en regel for, at undervisningen skal strække sig over 8 separate undervisningsdage.
I din undervisning skal du igennem køreundervisning, som består af 4 udvalgte dele fra den almindelige uddannelsesplan, altså det som du også har gennemgået til den almindelige køreprøve.
Ved en godkendt kørelære, skal du igennem 4 punkter, inden du kan gå til den kontrollerende køreprøve (teoriprøve og praktiskprøve). Disse er:
Grundregler for bilkørsel
Manøvre på vej
Trafikantadfærd
Særlige risikoforhold
Er det muligt at generhverve førerret før frakendelses udløb?
Er din frakendelse på længere tid end 3 år, så kan du indbringe spørgsmålet om generhvervelse af førerretten, inden frakendelsestidens udløb, for domstolene, da førerretten kun kan gengives ved særlige omstændigheder. Ansøgningen fremsendes til Anklagemyndigheden, i din politikreds. (Færdselsloven §132)
Pris på at generhverve sit kørekort?
Hvad enten frakendelsen er betinget eller ubetinget, generhverver du dit kørekort, ved at bestå en kontrollerende prøve (Teoriprøve + praktiskprøve). Og Fausing Trafikskole står klar til at hjælpe dig.
Pris og forløb
- Godkendelse af papirer
- Teoriundervisning
- Bestilling af teori og praktisk prøve
- Online teoribog
- Online teoriprøve
Ved kørselforbud – særlige køreundervisning
Du skal gennemføre det, der kaldes en særlig køreundervisning:
- 8 teoritimer (1 lektion = 45 min)
- 8 kørelektioner (1 lektion = 45 min)